Basal Sexologi for fysioterapeuter

Basal Sexologi for fysioterapeuter

Formål:

Formålet med kurset er at give fysioterapeuter en grundlæggende viden om sexologi, for at de bedre kan vejlede og rådgive når deres patienter oplever smerter i underlivet.  Der kan være mange årsager til underlivssmerter, og det påvirker næsten altid sexlivet i negativ retning. Seksualitet er en naturlig del af menneskets udvikling gennem alle livets faser og inddrager både fysiske, psykologiske og sociale komponenter. Sexologisk viden er derfor nødvendig, for at kunne arbejde med det hele menneske.
Deltagerne vil også opnå et grundlæggende kendskab til og forståelse af seksualitet samt blive klædt på til hvordan man spørger ind til seksualitet som fagperson.

Temaer:

Kurset vil på dag 1 beskæftige sig med sexologi og den helt generelle forståelse af seksualitet i en klinisk ramme. Der tages udgangspunkt i den bio-psykosociale model, og deltageren vil bliveintroduceret for de mest centrale begreber i sexologisk forståelse, herunder seksuel orientering, kønsidentitet, lystmodeller mv.

Dag 2 vil klæde deltageren på til at tale om seksualitet, herunder motivere deltageren til at initiere samtalen, spørge respektfuldt og bruge samtaleredskaber til screening for seksuelle problemer med særligt fokus på seksuelle problemer og dysfunktioner.

dag 3 vil fokus være på det fysioterapeutiske. Vi vil komme ind på kroniske underlivssmerter, bækkenmyoser, vaginisme, vulvodyni, psoasmyoser, dyspareuni, urininkontinensanismus, afføringsinkontinens, halebenssmerter, bækkenssmerter, bækkenløsning, prolapser og seksuelle vanskeligheder i forbindelse disse, samt en gennemgang af relevante hjælpemidler.

Kursusform:

Der vil være dialogbaseret undervisning, men også øvelser i mindre grupper.  Gennem cases vil du blive opdateret på nyeste behandling for de mest almindelige sexsygdomme. Vi arbejder med en læringspartner, i små grupper og evt. med patientdemonstration.
På dag 3 afprøves undersøgelser og behandlingsteknikker i grupper på 3. Træningsøvelser foregår med hele gruppen. Al undersøgelse og behandling foregår uden på kroppen.

Målgruppe:

Fysioterapeuter

Undervisere:

Rikke Pristed
Jesper Bay-Hansen
Birthe Bonde

Kursus form

3 dages kursus

Målgruppe

Fysioterapeuter

Foredragsholdere

Rikke Pristed, Jesper Bay-Hansen og Birthe Bonde

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.